Tilbud

Kursus i unges seksuelle og kønsmæssige udvikling

4.800,00kr. Inkl. moms

Kurset henvender sig til alle med interesse for unges køn og seksualitet, og vil bestå af faglige oplæg samt træning og diskussioner

Kursets grundlæggende forståelser

Den seksuelle og den kønsmæssige udvikling tager sin start meget tidligt i livet. Fx integrerer vi følelsesmæssige reaktioner fra de voksne fra 10-12 måneders alderen, ligesom vi fra børnehave-alder og frem danner seksuelle tændings-mønstre, som til dels har rod i de oplevelser, vi har i dagligdagen, og til dels er genetisk funderet. For at fremme sunde udviklinger, er det nødvendigt, at de voksne har viden om disse udviklinger, som primært har rod i barndommen, men som konsolideres i tween- og teenage-årene.

Dertil tager udviklingen af de social-seksuelle kompetencer for alvor fat i ungdomsårene, og her er det vigtigt, at den voksne dels kan formidle viden og dels kan signalere forståelse og tryghed ved at tale om køn og seksualitet. De unge oplever måske udfordringer med at få en kønsidentitet på plads, eller med en gryende voksen seksualitet, og her er det væsentligt, at de får mulighed for at reflektere over egne oplevelser og tvivl – herunder modtage vejledning fra den voksne. Sådan kan vi mindske fejludviklinger, forebygge seksuelle overgreb og skabe sunde seksuelle og kønsmæssige udviklinger.

På kurset udleveres der relevant materiale, og du får lejlighed til at arbejde med dine egne spørgsmål og din egen undervisningsplan under supervision.

16 på lager

Kategori:

Beskrivelse

Undervisere på kurset vil være:
Frida Nøddebo Nyrup

Er uddannet cand.psych og familieterapeut, og har igennem mere end 40 år arbejdet med og specialiseret sig i den følelsesmæssige, kønsmæssige og seksuelle udvikling.

Frida har arbejdet 10 år i Kriminalforsorgen og nu senest i 27 år som underviser på det, der i daglig tale hedder University College Lillebælt (UCL). Her har hun blandt andet deltaget i udviklingen af samt varetaget undervisningsaktiviteter på det nationalt obligatoriske modul: “Køn, seksualitet og mangfoldighed”.

Frida har blandt andet holdt oplæg/afholdt kurser omkring den seksuelle
udvikling flg. steder:

  •  16th European Congress of Sexology 30.juni -2.juli 2022
  • Symposium: ”Seksuel Sundhed – fra tabu til tema?” at UCL University College 5. Maj 2022
  • Dansk Forening for klinisk Sexology (Danish Association for Clinical Sexology (DACS) 5. Nov 2021
  • 3rd Virtuel Conference of Nursing Education and Health Care 24.-25. Sep 2021
  • Oplæg/kursus: Professionshøjskolen UCN, Aalborg mandag d. 6. dec 2021.

Mail: fnyprivat@gmail.com

Gitte Grøndahl

Er uddannet pædagog og familieterapeut. Siden 2011 har hun arbejdet indenfor det terapeutiske område med fokus på relationskompetence, familiesamtale og børneperspektiv.

Gitte er ud over grunduddannelsen som pædagog uddannet stressvejleder og uddannet mindfulness-instruktør, og har tillige en 2 årig kognitiv terapeutisk uddannelse i behandlingsformer rettet mod børn og unge med særlige udfordringer.

Gitte har tilegnet sig en bred erfaring gennem årene, hvor det hele menneske konstant har været i fokus med de udfordringer, som har vist sig på livets vej, for den enkelte. Gennem alle Gittes kurser og uddannelser har fokus primært været på børn og unge, mens hun i sit arbejdsliv har arbejdet med børn, unge og voksne. I dag arbejder hun delvis som pædagog, og delvis som terapeut i egen klinik. I begge sammenhænge er hendes speciale børn og unges trivsel.

Mail: gitte@stress-trivsel.dk

 

Tilsammen udgør Frida og Gitte et underviser-team, med et særdeles omfattende teoretisk fundament koblet med masser af erfaringer fra hverdagsliv med børn og unge samt didaktiske erfaringer med tilrettelæggelse af kursusindhold.

Dato:
24. oktober 2023 kl. 09.00 – 15.00 – Morgenbuffet fra kl. 08.30
7. november 2023 kl. 09.00 – 11.00 – Online
14. november 2023 kl. 09.00 – 15.00 – Morgenbuffet fra kl. 08.30

Forplejning:
Morgenbuffet kl. 08.30
Frokost kl. 12.00
Eftermiddagskaffe kl. 14.00

Sted:
Mødecenter Odense
Buchwaldsgade 48
5000 Odense C

Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og the ad libitum.

Yderligere information

Dato

24. oktober Fysisk, 7. november 2023 Online, 14. November 2023 Fysisk

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Kursus i unges seksuelle og kønsmæssige udvikling”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *