Elba lærer om tissemænd og tissekoner

$30.00 Inkl. moms

En faglig funderet bog, hvor det i et fyldigt efterskrift gøres tydeligt, at der er behov for, at voksne regulerer og hjælper børn på vej mod – som noget naturligt – at være lydhøre over for hinanden og samfundets normer. I børnebogsdelen er der eksempler på, hvordan voksne kan håndtere konkrete situationer omkring børns nysgerrighed og lege med seksuelt indhold – som i øvrigt legaliseres for de børn, der får bogen læst højt. Det gør det nemmere for børn at søge hjælp hos de voksne, når der opstår uoverensstemmelser i legegruppen eller de på anden vis udsættes for noget, der skal stoppes.

Bogens forfatter er uddannet psykolog og underviser kommende pædagoger. Hun er blevet opmærksom på de negative konsekvenser, der synes at være, hvis børn hindres i gradvist at lære deres krop og seksualitet at kende, hvilket beskrives i bogens faglige del. En langt mere udførlig beskrivelse af børns seksuelle udvikling og det tabubelagte omkring dette, findes i bogen: ”DERFOR er det vigtigt at anerkende børns seksuelle nysgerrighed”, som udkommer i 2022.

Bogen her er velegnet til voksne, der ønsker faglig viden – fx i forbindelse med forskellige uddannelser. Bogen er også velegnet som læse-let-læsning til børn i indskolingen – eventuel i kombination med lydbogen, som kan købes gennem Saxo. Efter hvert kapitel i børnebogsdelen, er der spørgsmål til inspiration, som kan bruges i samtale om det læste, eller ved små skriftlige besvarelser. Bogen vil i det hele taget være en hjælp i arbejdet med emnet „Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab” (SSF), hvor det fx, i §22 stk. 2 hedder:

„Eleverne skal beskæftige sig med egne og andres erfaringer og undren i emnet for at medvirke til udvikling af engagement, selvtillid og livsglæde samt støtte den enkelte i udvikling af egen identitet i samspil med andre. Emnet skal endvidere medvirke til, at eleverne opnår erkendelse af egne grænser og rettigheder samt forståelse for andres” (Børne- og Undervisningsministeriet, BEK nr. 1217).

Også på dagtilbudsområdet er det et krav, at man arbejder med emnet. Her kan ”Elbas lille ABC om seksualitet” anbefales.

Category:

Description

Elba lærer om tissemænd og tissekoner: En paperback indbinding med limning i ryggen af bogen. Bogen er nem at have med i tasken og er rimelig solid, men alligevel knap så holdbar som en garnhæftet hardcover. Samme udgave fås i Hardcover hos Books on Demand. Bogen er trykt på 120 grams mat papir og måler 17 X 22 cm.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Elba lærer om tissemænd og tissekoner”

Your email address will not be published. Required fields are marked *